Werkwijze therapieën

Ook als u kiest voor een therapeutisch traject, begin ik eerst met een ontspanningsmassage. Op deze manier kunt u uw eerste VoetreflexPlus behandeling ontspannen ervaren.

Vervolgens vraag ik u een zgn. anamnese-formulier in te vullen. Hierin worden vragen gesteld omtrent uw medische geschiedenis, medicijngebruik maar ook leefomstandigheden en voedingsgewoonten.
Als natuurgeneeskundig therapeut kijk ik naar de mens als geheel en probeer de onderliggende oorzaak van een klacht aan te pakken. Deze oorzaken zijn vaak het gevolg van de verstoring van de balans in het lichaam door factoren als bijvoorbeeld stress, voeding, verkeerde leefgewoonten, ophoping van afvalstoffen, electrosmog en niet geuite emoties.
Het anamneseformulier stuur ik u bij voorkeur per mail zodat u dit thuis in alle rust kunt invullen en aan mij terugmailen.

Bij de tweede afspraak wordt het formulier met u besproken en zal ik aanvullend tongdiagnostiek en voetdiagnostiek doen.
Op basis van al deze gegevens kan ik dan een behandelplan opstellen om de klacht zo effectief mogelijk te behandelen.
Houdt u er daarom rekening mee dat de eerste twee afspraken langer duren.

In het algemeen duurt een therapeutische massage zelf zo'n 45 tot 60 minuten, maar met ontvangst, bespreken reactie behandeling, ondersteunend advies etc. duurt een consult ca. 1 tot 1,5 uur.

In overleg bepalen we hoe vaak u komt voor de behandeling van uw klachten. Chronische aandoeningen vragen over het algemeen meer tijd dan acute klachten. In het begin krijgt u doorgaans wekelijks of om de week een behandeling, waarbij na 5 keer er een duidelijke verbetering te zien moet zijn. Gemiddeld genomen bestaat een behandelplan uit 8 à 10 consulten.