VoetreflexPlus

Combinatie westerse reflexologie en Chinese leer

Qi voetreflex zwolleVoetreflexPlus is een unieke combinatie van de westerse reflexologie en de Chinese leer. In de TCM (Traditionele Chinese Geneeswijze) speelt voetmassage al eeuwenlang een belangrijke rol.
De Chinese geneeskunde is gebaseerd op het begrip Qi, dat is te vertalen als energie.
De Chinese filosofie gaat uit van een holistisch mensbeeld, waarin lichaam, geest en emotie niet te scheiden zijn. Qi is zowel betrokken bij onze gevoelens en gedachten als bij alle fysieke processen van de mens.
Qi stroomt in het lichaam door de meridianen, een netwerk van eneriebanen, dat ieder deel van het lichaam voorziet van energie. In een gezonde toestand is de energiestroom in balans. Door invloeden van binnenuit of van buitenaf kan deze balans echter verstoord raken.

Naast de lichamelijke functies is elk orgaan ook gekoppeld aan een bepaalde emotie. Emotionele problemen zoals verdriet kunnen orgaan- en mentale problemen geven, maar ook omgekeerd. Een blokkade in een meridiaan kan dus zowel een lichamelijke als emotionele oorzaak hebben of beiden.
Bij het vinden van de oorzaak van de klachten wordt uitgegaan van de
5-elementenleer en de Chinese orgaanfuncties. Worden de blokkades opgeheven dan kan de Qi weer vrij stromen en komen lichaam en geest weer in balans. TCM is in eerste instantie bedoeld als preventieve geneeskunde.

Bij een VoetreflexPlusbehandeling worden niet alleen de reflexzones op de voeten behandeld maar wordt ook gebruik gemaakt van de Chinese technieken waarbij meridiaanbanen en acupunctuurpunten worden behandeld. Met name de meridiaanbanen op de onderbenen en de knieën spelen een belangrijke rol. Rond de knie liggen veel belangrijke acupunctuurpunten waar de energie gemakkelijk stagneert. De combinatie van knieën, onderbenen en voeten is zeer effectief.


voetreflexplus 1   

Omdat op onderbenen en knieën wordt gewerkt is het handig makkelijk zittende kleding aan te trekken, met name een broek waarvan de broekspijpen niet knellen en kunnen worden opgerold tot boven de knie.